Den inre motivationen

Vad roligt att just du tittar in! Utvecklingsbyrån Uppenbart är i full gång med flera projekt inom både individuell coaching, teamcoaching på arbetsplatser och inspirationsföreläsningar runt om i Sverige. Det är oerhört intressant att få förmånen att ta del av all klokskap och driv som finns på olika arbetsplatser!

I utbildningssammanhang hör jag ofta personer säga att det kan vara svårt att motivera sina lyssnare. Jag tänker som så att alla människor är födda med ett inre driv och människan vill utvecklas av naturen. Så istället för att se det som en utmaning att lyckas motivera dina lyssnare att lyssna till just dig, vänd på det! Ta vara på människans inre motivation och dra fördel av den i ditt framförande!

Oavsett om det gäller en föreläsning, ett viktigt möte eller ett vackert tal har du alla förutsättningar att lyckas. Tänk efter före:

  • Vad är ditt viktiga budskap?
  • Vilka förväntningar har du på dina lyssnare?
  • Vilka förväntningar har dina lyssnare på dig?
  • Vad driver dina lyssnare?
  • Vad vill du att dina lyssnare ska känna efteråt?

Genom att svara på de här frågorna ger du dig själv en större möjlighet att leverera ett gott resultat och att ha roligt på vägen dit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>