Vikten av att skapa spelregler

image

För att en grupp ska kunna arbeta effektivt är det en förutsättning att alla i gruppen utgår från en gemensam grund. Ett bra sätt är att göra upp spelregler.

Vad förväntar vi oss av varandra? Vad som är en självklarhet för mig behöver nödvändigtvis inte vara en självklarhet för dig. Vad vill vi, vad önskar vi och vad kräver vi av andras deltagande?

Korten behöver läggas upp på bordet och samtalas kring. När spelreglerna är satta går arbetet mycket smidigare och gruppen åstadkommer mer på kortare tid, för alla vet vad som förväntas av dem och samtidigt vad de kan förvänta sig av andra!

Poker, vänd-tia eller svälta räv. Samma kortlek men helt olika regler. En förutsättning är såklart att alla kan spelreglerna! För vad händer om vi alla spelar efter våra egna regler, utan att kommunicera dem med våra medspelare?

Vilka spelregler spelar din grupp efter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>